Facebook, Güvenliğine Harcadığı Bütçeyi Açıkladı:
Facebook kullanıcıların güvenliğini ve güvenliğini sağlamak için çalıştığını ve 2016 dan bu yana bu alanda ekiplere ve teknolojiye 13 milyar ABD dolarından fazla yatırım yaptığını söyledi. Sosyal medya devi, bu yılın ilk yarısında “gelişmiş yapay zeka”nın 3 milyar sahte hesabın engellenmesine yardımcı olduğunu kaydetti.
Yorumlar, ABD merkezli şirketin defalarca işaretlenmesine rağmen platformun kusurlarını düzeltemediğini belirten raporların ardından geldi..
“Etkimizle ilgili devam eden araştırmaların ve samimi konuşmaların, ortaya çıkan sorunları belirlemenin ve bunların önüne geçmenin en etkili yollarından bazıları olduğuna kesinlikle inanıyoruz.
Bu, her sorunu hemen bulup çözeceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak bu yaklaşım nedeniyle, diğer değişikliklerle birlikte, birkaçını saymak gerekirse, gizlilik, güvenlik ve güvenlik dahil olmak üzere bir dizi önemli alanda önemli ilerleme kaydettik” Facebook Salı günü bir blog yazısında söyledi.

Facebook, geçmişte güvenlik ve güvenlik sorunlarını “ürün geliştirme sürecinde yeterince erken” ele almadığını itiraf etti
Bunun yerine, belirli bir kötüye kullanıma tepki olarak iyileştirmeler yaptık. Ama biz bu yaklaşımı temelden değiştirdik. Bugün, özellikle güvenlik ve güvenlik konularına odaklanan ekipleri doğrudan ürün geliştirme ekiplerine yerleştirdik ve bu sorunları ürün geliştirme sürecimiz sırasında değil, sonrasında çözmemize olanak sağladık.
Facebook, potansiyel suistimalleri tahmin edebilmesi ve bunları azaltmanın yollarını oluşturabilmesi için ürünlerin Gizlilik İnceleme sürecine benzer bir Bütünlük İnceleme sürecinden geçmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Bugün, güvenlik ve güvenlik konusunda çalışan 40.000 kişimiz var ve 2016’dan bu yana ekiplere ve teknolojiye 13 milyar ABD dolarından fazla yatırım yaptık. 2017’den bu yana Facebook’un güvenlik ekipleri, hem yabancı hem de yabancı olmak üzere 150’den fazla gizli nüfuz operasyonunu kesintiye uğrattı ve ortadan kaldırdı. ve yerel, benzer kötüye kullanımın önlenmesine yardımcı oluyor.
Ayrıca, gelişmiş yapay zekasının, platformun bu yılın ilk yarısında 3 milyar sahte hesabı engellemesine yardımcı olduğunu da sözlerine ekledi.
AI sistemlerimiz, örneğin nefret söylemiyle ilgili standartlarımızı ihlal eden içeriği proaktif olarak kaldırarak, insanları platformumuzda daha güvenli tutma konusunda daha iyi hale geldi. 2017’de ilk bildirmeye başladığımız zamana kıyasla bu tür içeriği şimdi Facebook ve Instagram’da 15 kat daha fazla kaldırıyoruz.
Hindistan’ı en büyük pazarları arasında sayan Facebook, 2019’dan beri “aynı kavramı birden fazla dilde anlayan – ve diğer dillerdeki performansını artırmak için bir dilden öğrendiklerini uygulayan” teknolojiyi kullanmaya başladığını kaydetti.
Şirketin, Gizlilik Kontrolü’ne yatırım yapmak ve genişletmek ve ‘Facebook Dışı Etkinlik’ ve ‘Bunu Neden Görüyorum?’ gibi araçları başlatmak da dahil olmak üzere, bir şirket olarak insanların gizliliğini koruma yaklaşımını değiştirdiğini de sözlerine ekledi. (insanlara bilgilerinin nasıl kullanıldığını gösteren ve ayarları daha kolay yönetmelerini sağlayan)
Yanlış bilgi, on yıllardır internette ve internette bir meydan okuma olmuştur…Facebook’ta bunu kapsamlı bir şekilde ele almaya başladık…20 milyondan fazla yanlış bilgi de dahil olmak üzere Topluluk Standartlarımızı ihlal eden yanlış ve zararlı içeriği kaldırıyoruz. COVID-19 ve aşı içeriği.
Facebook, yalnızca ne inşa edildiğini değil, nasıl inşa edildiğini de değiştirdiğini, böylece yeni ürünler piyasaya sürüldüğünde “etkili gizlilik, güvenlik ve güvenlik korumalarının zaten yerleşik olarak bulunmasının daha olası olduğunu” vurguladı.
Bizi Twitter’dan ve Facebook’dan takip edebilirsiniz.