ABB, “Dünyanın En Hızlı” Elektrikli Araç Şarj Cihazını Piyasaya Sürdü
ABB, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Tesla, Hyundai ve diğer otomobil üreticileri tarafından üretilen elektrikli otomobillere yönelik artan talebi karşılamak için dünyanın en hızlı elektrikli araç şarj cihazını piyasaya sürdüğünü söyledi.
Şirket, yaklaşık 3 milyar dolar değerinde olabilecek elektrikli araç (EV) şarj işini piyasaya sürme planlarını sürdürürken yeni Terra 360 modüler şarj cihazını piyasaya sürüyor.
ABB, bu şarj sürelerini iddia ediyor!
ABB, cihazın aynı anda dört adede kadar aracı şarj edebileceğini ve herhangi bir elektrikli otomobili 15 dakika içinde tamamen şarj edebileceğini ve bunun, birkaç saate kadar sürebilen şarj süreleri konusunda endişeli müşteriler için çekici hale geldiğini söyledi.
ABB’nin E-mobilite Bölümü başkanı Frank Muehlon, “Dünyanın dört bir yanındaki hükumetler iklim değişikliğiyle mücadele için elektrikli araçları ve şarj ağlarını destekleyen kamu politikaları yazarken, EV şarj altyapısına, özellikle hızlı, kullanışlı ve kullanımı kolay şarj istasyonlarına olan talep her zamankinden daha yüksek” dedi.
Uluslararası Enerji Ajansı’na göre, geçen yıl satılan toplam yeni otomobil sayısındaki pandemi kaynaklı düşüşe rağmen, küresel olarak kayıtlı elektrikli araç sayısı 2020’de %41 artarak 3 milyon araca ulaştı.

IEA, elektrikli otomobil satışlarının yılın ilk üç ayında %140 artmasıyla 2021’de büyüme trendinin hızlandığını söyledi.
ABB’nin 100 km (62 mil) menzili üç dakikadan daha kısa sürede şarj edebilen Terra 360, yıl sonuna kadar Avrupa’da satışa sunulacak. Bunu 2022’de Amerika Birleşik Devletleri, Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgeleri izleyecek.
ABB, sürücülerin özel garajlarından ziyade akaryakıt istasyonları, mağazalar ve şirketler gibi ticari müşterilere yönelik ürün için bir fiyat aralığı vermekten kaçındı.
ABB İcra Kurulu Başkanı Bjorn Rosengren Temmuz ayında yaptığı açıklamada, elektrikli araç şarj işinin halka arzı için yatırımcı materyallerinin bu yılın dördüncü çeyreğinde hazır olacağını ve 2022 başlarında potansiyel bir flotasyon hedeflendiğini söyledi.
2020’de 220 milyon dolarlık satışları olan işte kontrol hissesini elinde tutmak istiyor – ancak hem yazılım hem de donanım şirketlerinin satın alınmasına yardımcı olmak ve hızlı büyüme için sermaye çekmek için bir şamandıra arıyor.
Yine de, şamandıra hakkında nihai bir karar verilmedi.
‘Twitter’ ve ‘Facebook’ Adreslerimiz